ADMINISTRAȚIEPOLITICĂRECENTE

Sinecurile primarilor PSD – Sorin Cîrjan, ep. 3

Subordonarea pe linie partid și schimbul de favoruri politico-financiare pe bani publici se poate exemplifica prin modelul pe care îl voi prezenta în rândurile următoare. Președintele CJ, în cazul buzoian Neagu Emanoil, trimite un ”băiat deștept” la Primăria Rm. Sărat, unde primarul îi umple desaga cu câteva contracte ”achiziții directe” în valoare de aproximativ 10 miliarde de lei în doar doi ani.
UNO ART CONSTRUCT este una dintre firmele de casă ce acționează pe zona de centru-nord a județului, firma prin care primarul Cîrjan aduce recompensează pentru sprijinul pe care îl primește de la Organizația PSD Buzau. Încredințarea unor lucrări de construcții reale sau mai puțin reale firmei SC UNO ART CONSTRUCT SRL, firma deținută de activistului de partid Munteanu Ștefăniță și soția sa Daniela, au făcut subiectul unor dispute aprinse chiar în interiorul PSD Buzău.


Dacă de la înființare (2006) și până în 2012, anul în care activitatea firmei a fost suspendată, profitul net anual a fost în medie de 10.000 de lei la o cifră de afaceri medie de 60.000 de lei, începând cu 2018 (anul reactivării), cifra de afaceri a firmei roșii pur și simplu a explodat. Cu doar 3 angajați, UNO ART CONSTRUCT a reușit să încaseze în mai puțin de doi ani suma de 2.218.430 de lei din 19 contracte încheiate cu diverse instituții publice, dintre care 1.581.100 lei fără TVA de la Primăria Râmnicu Sărat, Liceul Tehnologic ”Victor Frunză” Râmnicu Sărat și ADP Râmnicu Sărat.

Contract-Uno-Art-Construct


Sinecurile

  1. Achiziție “Lucrări de reparaţii acoperiş Hala de Produse Industriale”- 09 decembrie 2019 – 238.055,31 lei fără TVA, Primăria Râmnicu Sărat;
  2. Achiziție “Lucrări de îmbrăcare a trotuarelor din municipiul Râmnicu Sărat – 06 decembrie 2019 – 262.842 lei, ADP Râmnicu Sărat;
  3. Achiziție “Lucrări de îmbrăcare a trotuarelor din municipiul Râmnicu Sărat“ – 06 decembrie 2019 – 257.596 lei, ADP Râmnicu Sărat;
  4. Achiziție “Servicii de proiectare si asistenta tehnica din partea proiectantului si lucrări de construcții pentru teren de fotbal cu gazon sintetic în Municipiul Râmnicu Sărat“ – 25 octombrie 2019 – 356.264 lei fără TVA, Primăria Râmnicu Sărat;
  5. Achiziție “Servicii de proiectare si asistenta tehnica din partea proiectantului si lucrări de construcții pentru teren de fotbal cu gazon sintetic în Municipiul Râmnicu Sărat“ – 25 octombrie 2019 – 450.000 lei fără TVA, Primăria Râmnicu Sărat;
  6. Achiziție “Reparare gard împrejmuire teren de sport – 25 octombrie 2019 – 16.345 lei fără TVA, Liceul Tehnologic ”Victor Frunză” Râmnicu Sărat.
Munteanu (stânga) și șeful său Lungu R

Cine este Munteanu Ștefăniță?
Munteanu Ștefăniță este un fost agent de vânzări la Tegola Buzău. După ce a primit binecuvântarea lui Ciolacu de a intra în cercul restrâns al agenților economici-politicieni, Munteanu a devenit beneficiarul unui bine-cunoscut artificiu în zona funcționarilor publici, acela de a deveni funcționar public la o amărâtă de primărie în scopul de a fi propulsat pe funcții înalte numite politic. Astfel, fostul agent de vânzări s-a angajat prin concurs pe postul de inspector-asistent la Primăria Racovițeni în noiembrie 2016. După trei luni grele de ucenicie, valoarea i-a fost recompensată prin postul de Secretar General Adjunct la Ministerul Turismului, unde a poposit până în mai 2017.
Din mai 2017 și până în ianuarie 2018 îl regăsim consilier în cadrul Cabinetului Secretarului General Adjunct al Guvernului, recte consilier al lui Marcel Ciolacu, până în februarie 2018 când este mutat la Ministerul Apelor și Pădurilor unde primește funcția de Consilier Secretar de Stat.


SC UNO ART CONSTRUCT SRL, este una dintre firmele PSD Buzău condusă de unul dintre “băieții deștepți” ai organizației Buzău, recompensat pentru faptul că pe identitatea sa funcționează aceasta firma căpușă, firmă care până în 2018 a avut un singur angajat, dar care, totuși, în ciuda acestui lucru în 2019, într-o perioadă critică pentru Cîrjan (octombrie-decembrie 2019), firma a primit contracte de peste 10 miliarde lei vechi prin încredințare directă. După conectarea lui Munteanu la bugetul primăriei Râmnicu Sărat, actualul primar a primit confirmarea ca PSD Buzău va merge cu el candidat pentru încă un mandat, intrând astfel într-un joc politico-financiar din care, de obicei, se iese doar pe ușa din dos și mereu “pentru motive personale“.
Munteanu Ștefăniță ocupă poziția 17 pe lista PSD pentru Consiliul Județean Buzău.

Dacă ți-a plăcut acest articol înseamnă că îți pasă. Dacă vrei să afli și mai multe despre corupția din județul Buzău și cum te afectează asta, poți dona aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!