ADMINISTRAȚIEPOLITICĂRECENTE

Sinecurile primarilor PSD – Ionuț Milea, ep. 1

Spuneam în articolele anterioare legate se sinecurile PSD Buzău că acestea sunt coordonate din organizația județeană chiar de către actualul președinte executiv al partidului și președinte al Consiliului Județean Buzău. Legăturile strânse dintre Neagu Emanoil Petre și primarii buzoieni sunt bazate pe raporturi politico-finaciare pe bani publici din bugetele locale ce se execută conform unor planuri foarte bine puse la punct înainte de fiecare campanie electorală pentru alegerile locale, dar și cele parlamentare.

“Târgul” dintre șeful executiv al PSD (Ciolacu doar aprobă sau dezaprobă din priviri) și primari constă în introducerea în joc a unor ”băieți deștepți” gata să încaseze sume colosale din contracte fără licitație acordate de preferențial de primari celor care urmează să împartă banii la sacoșă cu partidul roșu. Pentru asta, Primăria Nehoiu și primarul Ionuț Milea pot fi unul din exemplele-școală de sifonat bani publici. Schema e următoarea: la primăria Nehoiu se prezintă un ”băiat deștept” trimis de la partid, care prezintă o hârtie în care sunt scrise contractele și sumele de bani pe care trebuie să le încaseze. Tot pe acea hârtie de la partid sunt scrise condițiile colaborării, dar și sumele care urmează să fie încasate de fiecare participant la schema de sifonare. Dacă în primii doi ani de mandat primarul Milea a avut un câștig material substanțial, în ultimii doi edilul doar s-a executat, partea financiară care i-ar fi revenit fiind convertită în acceptarea partidului de a-l propune candidat la primăria Nehoiu pentru încă un mandat.

În 2016 Ciolacu Marcel le-a promis tuturor primarilor PSD două mandate consecutive: în primul să ”tragă” pentru partid, iar în al doilea mandat să-și rotunjească averile personale pentru tot restul vieții. 2020 – 2024 este mandatul pentru care Milea face orice pentru a câștiga, în joc fiind bunăstarea sa și a familiei pentru mulți ani înainte.

Ultima șmecherie în domeniul legii 544/2001 ”privind liberul acces la informațiile de interes public” a primarilor PSD este aceea de trimite documentele solicitate într-un format atât de mare încât să fie ”nevoiți” să le încarce pe WeTransfer, iar destinatarul să nu poată face dovada primirii documentelor solicitate.

Primul caz întâlnit este chiar la primăria Nehoiu. La sfârșitul lunii august 2020 am solicitat punerea la dispoziție a contractelor încheiate de Ionuț Milea cu două firme de partid, respectiv SC ACS New Antreprenor Construct SRL din Buzău și SC Heremy Vet-Clinic SRL din Ploiești, județul Prahova. Prima se ocupă de construcții, a doua de uciderea animalelor fără stăpân.

Contr-ACS-1

La primăria Nehoiu am găsit o indolență de neimaginat din partea unor funcționari sau angajați apropiați de Milea. Doamna Buta Elena, spre exemplu, fostul contabil-șef al Primăriei Nehoiu, condamnată la  3 ani şi 4 luni închisoare pe un termen de supraveghere de 5 ani şi 4 luni pentru comiterea a două infracţiunii de abuz in serviciu. În același dosar a fost condamnat și Milea: 10.000 lei amendă penală pentru comiterea infracţiunii de neglijenţă în serviciu. După ce i-am tras atenția asupra faptului că mă voi adresa instanței de judecată pentru refuzul tacit de a-mi furniza documentele solicitate, infractoarea cu experiență în ale sălilor de judecată mi-a comunicat că pot face orice doresc. Când am întrebat-o cum de mai lucrează în primărie fiind condamnată de o instanță, Buta a răspuns că doar Milea îmi poate răspunde, că știe cel mi bine.

Revenind la firmele căpușă găzduite de Milea în bugetul orașului Nehoiu, am remarcat acest SRL ce aparține unui vechi membru PSD, fost director la APIA- Structura centrală, Sava Florin Adrian. SC ACS New Antreprenor Construct SRL din Buzău este firma de casă a primarului Milea în ale cărei conturi, începând cu 2016 au fost virați nu mai puțin de 7.437.973 lei, adică 70 de miliarde de lei vechi din bugetul local al orașului. Din păcate, la comanda lui Milea și prin execuția contabilei Buta, nu toate contractele au fost puse la dispoziție conform Legii 544/2001, ceea ce a dus la două acțiuni de chemare în judecată ce s-au concretizat în dosarele nr. 1546/114/2020 și nr. 1547/114/2020 la Tribunalul Buzău.

Contr-ACS-2

Această firmă buzoiană este doar una dintre multele căpușe trimise de PSD pentru a devaliza visteria nehoienilor.

  1. Achiziție ”Proiect tehnic, caiet de sarcini” – 27 martie 2020 – SC. Mettcos Engineering & Construction SRL 1.805.244 lei
  2. Achiziție motorină – SC Andruța Trans SRL – 496.440 lei;
  3. Achiziție ”Construire și dotare Centrul Cultural Lunca Pripor plus Grădinița Nehoiu– 06 decembrie 2019 – SC ADA Comercial 2007 SRL – 1.458.140 lei –firma aparține pesedistei Ungureanu Daniela;
  4. Achiziție ”Proiectare și execuție drumuri și străzi de interes local – 19 septembrie 2018 – 8.433.209 lei – SC Mecan Construct SA- firma pesedistului Dobrică Laurențiu, tatăl deputatei PSD Ionela Dobrică.

Acestea sunt doar câteva dintre firmele-căpușă pe care Ionuț Milea le-a găzduit pe banii nehoienilor în cei 4 ani de mandat ai săi. Peste 20 de miliarde de lei s-au scurs în buzunarele PSD și ale căpușelor trimise să devalizeze Primăria Nehoiu!

Notă: O firmă este considerată căpușă atunci când cifra de afaceri declarată la Ministerul Finanțelor este foarte aproape de valoarea contractelor de achiziții publice.

Dacă ți-a plăcut acest articol înseamnă că îți pasă. Dacă vrei să afli și mai multe despre corupția din județul Buzău și cum te afectează asta, poți dona aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!