JUSTIȚIEPresa liberăRECENTE

PSD Buzău se declară amenințat de jurnaliștii pe care nu-i poate cumpăra

 

Buzăul este de departe cel mai roșu județ din România, și nu de ieri sau alaltăieri, ci de mai bine de 10 ani. Dacă până în urmă cu șase ani mai existau jurnaliști care scriau despre fărădelegile liderilor PSD Buzău, după alegerile locale din 5 iunie 2016 totul s-a schimbat.

Toată media locală și ziarele online buzoiene apărute până în 2017 (anul protestelor împotriva OUG 13) au fost cumpărate la bucată de partidul politic condus la acea vreme de Ciolacu și Toma.

La scurt timp după 10 august 2018, în Buzău au apărut câteva publicații online care, de la început, au făcut notă discordantă cu restul presei locale.

Buzoienii aveau nevoie să afle adevărul despre cei care le conduceau destinele, despre fărădelegile pe care funcționarii publici le săvârșeau la comanda și pentru protejarea politicienilor de care depindeau, despre actele de corupție pe care politicienii le comiteau.

Personal, am scris zeci de articole despre nefirescul din administrația locală, despre tunurile pe care politicienii le dădeau, despre contractele pe bani publici pe care le aveau familiile lor cu statul sau despre planurile de înavuțire nejustificată.

Deși sunt declarat și asumat ca jurnalist cu orientare de „dreapta”, nu am închis ochii atunci când pe fostul președinte PNL, Cristinel Romanescu, l-am descoperit ca fiind abonat la banii publici prin firma soției sale. Ulterior, Romanescu a dat cu subsemnatul la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație de Justiție și s-a retras din politică.

Nu am închis ochii când membri din conducerea USR au săvârșit acte nelegale ce contraveneau statutului partidului sau chiar legislației. Nu am închis ochii atunci când o prietenă a unei foste președinte USR Buzău a fost numită nelegal în consiliul de administrație al Spitalului de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță Săpoca. Și a fost dată afară.

Evident, nu am închis ochii la găinăriile lui Adrian Mocanu și restul cloacei de la PMP Buzău, de la transferurile nelegale de la primării la prefectură și până la valizele cu bani pe care Aadrian Von Zmeieni (Mocanu Jr.) le distribuia în județ pentru cumpărarea influenței printre membri de partid și alegători.

Am scris mult și despre afacerile apropiaților PSD Buzău, am scris despre instituțiile controlate de partidul roșu. Da, am scris mult despre PSD Buzău și voi mai scrie. Partidul roșu și oamenii săi, inclusiv jurnaliștii de casă sunt principalii furnizori de material.

De cele mai multe ori lucrez cu materialul clientului, însă în alte cazuri e nevoie de cercetări aprofundate despre cazuri îngropate adânc chiar de către presa locală.

Niciodată nu m-a interesat cine a beneficiat de articolele și investigațiile pe care le-am realizat. Evident, toți actorii politici locali s-au folosit de aceste materiale, dar fără să indice sursa. De ce? Simplu: toți politicienii buzoieni au fost menționați în articolele mele, de obicei la rubrica „Așa NU!”

Jurnalismul se face în interes public – presa trebuie să informeze.

Jurnalismul de calitate este cel care urmărește mereu interesul public. Adică cel care urmărește faptele, nu zvonurile. Jurnalismul nu se face în interesul politicienilor!

Mi-am asumat de la început câteva riscuri majore, mai precis să fiu târât prin tot felul de procese, plângeri penale, să fiu amenințat, intimidat, să fiu agresat fizic, să fiu ținta unor atacuri online sau a unor accidente rutiere.

La rândul meu mi-am rezervat dreptul de a face plângeri la poliție și la parchete, de chema în judecată personajele care au trecut dincolo de linia roșie. Câțiva derbedei au fost deja condamnați, alții urmează. Alții au fost sancționați contravențional. Și vor mai fi.

Dacă la început membrii Partidului Social Democrat a fost total surprinși că la Buzău se scrie despre ei și au încercat punerea sub tăcere a celor care apără interesul cetățeanului, pe parcurs au trecut la tot felul de tertipuri mizerabile, mai mizerabile decât cele din arsenalul lui Mocanu.

Cum că în jurul PSD Buzău gravitează tot felul de lipitori de afișe care sunt plătiți din bani publici proveniți din subvenții, liderii PSD Buzău au dispus înființarea unei rețele de conturi false de Facebook de unde sunt denigrați cetățenii ce se exprimă liber împotriva lui Toma sau Ciolacu, jurnaliștii care scriu, de exemplu, despre cum vicepreședintele CJ Buzău, Adrian Petre și-a angajat la CJ fosta soție și fratele semianalfabet, dar și despre opoziția politică, ținta principală fiind președintele PNL Buzău, Gabriel Avrămescu.

Mințile slabe din PSD Buzău consideră că libera exprimare a nemulțumirilor buzoienilor față de proasta administrare a municipiului și a județului Buzău este ticluită de deputatul liberal.

Aceleași minți slabe din PSD Buzău consideră că jurnaliștii care aduc la cunoștința buzoienilor sau le solicită atenția asupra faptelor penale ale primarului municipiului Buzău sunt plătiți de Avrămescu. Cum au ajuns la concluzia asta? Pentru că așa procedează PSD Buzău! Citește AICI! Banii PSD Buzău către presa locală.

Dar mințile slabe și perverse din PSD ignoră faptul că principala opoziție a lor este reprezentată de cetățeni. Nemulțumirile și criticile la adresa partidului roșu sunt vizibile zilnic pe platformele de socializare.

Da, e evident că la Buzău PNL, sau mai bine zis câțiva oameni din partid, îi fac opoziție lui Toma, ceea ce pentru PSD este inacceptabil. Cum la fel de inacceptabil este faptul că partidul roșu pierde teren și în județ, nu doar în municipiu, dar buzoienii s-au săturat de PSD!

Mințile slabe din PSD Buzău îi asociează pe jurnaliștii pe care nu-i poate controla cu Avrămescu, ceea ce mă face să trag următoarea concluzie: pesediștii se tem că vor pierde puterea în județ și trebuie cumva să-i justifice asta lui Ciolacu. Nu mai e ca pe vremea când se trăgeau de ismene cu Romanescu și gașca pesedistă din PNL. Se vede și din avion!

Cu ocazia următoare voi povesti despre vizitele lui Adrian Petre zis Adi Pateu, vicepreședinte CJ-PSD Buzău, la domiciliul unor jurnaliști cu scopul de a-i intimida, pentru a-i „ruga” să nu scrie despre primarii penali ai PSD din județ.

Reamintesc minților slabe din PSD Buzău faptul că au trecut 5 ani de când scriu în această publicație online sau pe Facebook, despre mizeriile lor. Și voi scrie în continuare, mai ales că despre porcăriile pe care le-au făcut în ultimii 10 ani mi-ar trebui tot atâția ani pentru a epuiza subiectele.

Le mai reamintesc minților slabe din PSD Buzău că nu există infracțiune, furăciune sau alte fapte de natură penală ori contravențională pe care ei s-o fi săvârșit, să nu o expun public. Vezi cazul Neagu!

Buzoienii trebuie să vă cunoască adevărata față, adevarata „valoare”!

Buzoienii s-au săturat de voi!

 

Dacă ți-a plăcut acest articol înseamnă că îți pasă. Dacă vrei să afli și mai multe despre corupția din județul Buzău și cum te afectează asta, poți dona aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!