INVESTIGAȚIIJUSTIȚIEPOLITICĂPresa liberăRECENTE

“Procurorul” Romașcanu despre suspectul Toma: Tomiță e băiat bun!

 

Ministrul Culturii intervine șmecherește într-o anchetă a procurorilor DNA!

„În calitatea mea de președinte interimar al PSD Buzău și senator de Buzău cerem (rugăm, solicităm) organelor de anchetă să își desfășoare tot ceea ce au de făcut într-un ritm extrem de rapid. Trebuie să vină, să verifice… este o chestiune de două zile să se vadă niște acte și să se facă verificările de teren. Nu trebuie să dureze prea mult.”, a declarat ieri Lucian Romașcanu, președinte PSD Buzău, senator PSD și ministrul Culturii, la o conferință de presă la Județeana de Partid.

Ce face fiul de procuror comunist, în trecutul nu foarte îndepărtat redactor de Can-Can? Pune presiune pe procurorii DNA, bagatelizând dosarul penal înregistrat pentru suspiciuni rezonabile de fraudă din fonduri europene la Primăria Buzău.

În concepția procurorului Romașcanu verificarea conținutului a 1071 de pagini pe care DNA le-a solicitat primăriei Buzău, nu primarului Toma, se pot verifica cât ai bate din palme! Doar să le citească ar lua unui om obișnuit cu „cititul” infractorilor cel puțin o săptămână, domnule procuror Romașcanu!

Solicitare pentru domnul procuror Romașcanu de la PSD Buzău:

Domnule procuror Romașcanu,

  Subsemnatul Sebastian Adrian Silvestru, CNP 17702131000XX, „jurnalist fals” la publicația online „de scandal” Liber în Buzău, prin prezenta formulez  o solicitare de informații cu privire la dosarul nr. 34/P/2018, înregistrat la unitatea de parchet pe care o conduceți, înregistrat anterior la Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău sub nr. 670/P/2015 pe numele suspectului Toma Constantin CNP 15902011000XX, în prezent Primar al Municipiului Buzău, cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare de bani, în baza sesizării Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor – ONPCSB nr. C/XIII/2038/09.10.2015

Astfel, vă rog să îmi comunicați următoarele:

  1. Stadiul cercetărilor din dosarul nr. 34/P/2018;
  2. A fost audiat de procurori suspectul Toma Constantin?;
  3. Alte informații din acest dosar pe care le considerați cu caracter public și nu sunt incidente dispozițiilor art. 12 alin. 1 din Legea 544/2001.

Vă rog să dispuneți furnizarea răspunsului cu celeritate.

Este o chestiune de două zile să se vadă niște acte și să se facă verificările la firmele AGROGLOBAL SA, AGRA SA, AGRIROMEST SRL, AGROEST SA, AGROSUD SA, TERRA VERDE SRL, HADAR NATURE RESORT SRL, HADAR INVESTMET SRL, OPTIM PROJECT CONSULTING GBA SRL etc .

Nu trebuie să dureze prea mult nici audierea celor 14 martori persoane fizice și a celor 52 de persoane juridice.

Vă mulțumesc anticipat, domnule procuror ROMAȘCANU. Aștept răspunsul dumneavoastră #cașicând!

Dacă ți-a plăcut acest articol înseamnă că îți pasă. Dacă vrei să afli și mai multe despre corupția din județul Buzău și cum te afectează asta, poți dona aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!