ADMINISTRAȚIEMEDIURECENTESOCIAL

Primăria Rm. Sărat persecutează locuitorii din strada Jitia

 

După ce râmnicenii din strada Jitia au recurs la ironii pe rețelele de socializare la adresa primarului Cîrjan, acesta a ieșit public ieri dimineață pe pagina sa de Facebook și a promis că strada va fi asfaltată anul acesta, conform planului de dezvoltare stabilit de administrația locală.

Am picat și eu pe fentă, poate pentru ultima oară în ceea ce-l privește pe edilul râmnicean, chiar dacă ieri au fost trimise câteva utilaje pentru a mai coafa puțin gropile existente.

De ce consider că a fost o fentă? Pentru că azi, tot dimineață, Administraţia Domeniului Public Râmnicu Sărat, instituție aflată în subordinea consiliului local și a primarului, s-a apucat să-i certe pe locuitorii din Jitia.

Textul de mai jos a fost publicat de ADP Rm. Sărat pe pagina de Facebook a instituției

„Zi de zi încercăm să creăm condiții cât mai bune pentru locuitorii orașului, atât în ceea ce privește infrastructura, cât și partea vizuală și de întreținere a spațiilor verzi, a străzilor, cartierelor, etc. Cu toate acestea eforturile noastre sunt ”răsplătite” așa cum se poate observa și în fotografii, de cetățeni care nu înțeleg că este de datoria dumnealor să păstreze și să protejeze ceea ce se realizează, chiar dacă este vorba de bunul public și nu cel personal.”

Practic, prin intermediul directorului ADP, doamna Mariana Grama, primarul Cîrjan îi ceartă pe jitieni pentru faptul că nu au întreținut gropile, noroaiele și spațiile verzi inexistente acolo, că nu și-au făcut datoria de cetățeni!

„O surpriză a venit în dimineața aceasta pe strada Jitia, unde o doamnă a considerat că este în regulă să spele covoarele, inundând toată strada proaspăt amenajată în vederea asfaltării. Credem că pozele realizate înainte și după incident sunt edificatoare. Facem apel la bunul simț al cetățenilor în vederea evitării unor astfel de situații, pentru că se ajunge nu numai la întârzierea termenelor de execuție, dar și la costuri materiale considerabile!”

Lovitura de grazie a venit în partea a doua a comunicatului ADP Rm. Sărat.

Deși strada este departe de afi pregătită pentru covorul asfaltic, directorul Grama dă vina pentru starea jalnică a străzii pe o doamnă ce locuiește pe strada Jitia.

În viziunea doamnei director strada Jitia este proaspăt amenajată în vederea asfaltării, iar cetățenii au inundat-o pentru a face rău administrației locale.

E drept că pe unul dintre garduri se pot observa câteva covoare atârnate, însă nu există nicio dovadă că apa care băltește pe stradă provine de la covoare.

Am luat legătura cu directorul ADP Rm. Sărat pentru a înțelege ce a dorit instituția să transmită râmnicenilor

SS: Bună ziua! V-am sunat pentru a afla dacă aveți cunoștință despre comunicatul ADP publicat pe pagina de Facebook.

MG: Bună ziua! Ce comunicat?

SS: Postarea de pe Facebook în care se spune că o doamnă a considerat că este în regulă să spele covoarele, inundând toată strada proaspăt amenajată în vederea asfaltării.

MG: Așa s-a scris? Nu, e vorba de o zona din fața porții domniei sale care într-adevăr, ieri a fost îndreptată cumva și tasat terenul și pusă puțină piatră astfel încât să eliminăm din toate gropile și tot deranjul de acolo, iar domnia sa a considerat că e bine să dăm toată apa din curte și de la covoare în stradă.

SS: Da, e nefiresc ca în 2023 să mai spălăm covoarele pe stradă.

MG: Da, înseamnă că cel care s-a ocupat de postare na fost foarte atent la textul pe care ar fi trebuit să-l pună acolo.

SS: Mă uit chiar acum la imaginea asta și totuși mi se pare destul de greu de crezut că toată aceea apă provine de la acele covoare.

MG: Ba da, ba da, de acolo este pentru că eu ieri am fost în zonă și în fașa casei domniei sale ieri chiar nu mai era apa. Încă de ieri spălase rufele și își scosese furtunul de la mașina de spălat!

SS: În postare se mai spune că strada este pregătită pentru asfaltare.

MG: Nu, nu, nu… nici pe departe nu este gata de asfaltare pentru că acolo sunt lucrări ample de realizat înainte de a începe o lucrare de asfaltare.

SS: Vă referiți la infrastructură?

MG: Da, la infrastructură. Pentru a putea să pui asfalt trebuie să lucri mult la tot ce înseamnă pregătirea terenului. Încă acolo în capătul străzii dinspre Dorobanți, Compania de Apă a mai avut intervenții și până nu se finalizează lucrările Companiei de Apă nu vom putea proceda la asfaltarea străzii Jitia.

SS: Am înțeles. Mulțumesc pentru precizări.

MG: Eu recunosc că nu am văzut postarea, am fost toată ziua plecată pe teren, dar o să intru să văd și o să stau de vorbă cu ai mei colegi care se ocupă de partea de comunicare.

SS: Aveți idee cine sunt persoanele de la ADP care se ocupă de comunicare? Că pare o răzbunare pe râmnicenii din strada Jitia.

MG: Lăsați-mă să am un dialog cu colegii de la comunicare și ne auzim puțin mai târziu.

Dupa o oră am revenit cu un apel telefonic la doamna Mariana Grama

SS: Bună ziua, am revenit!

MG: Bună ziua, domnule! Am vorbit cu colegii mei! Da, eu i-am rugat să facă postare dimineață dat fiind faptul că am constatat că o doamnă a considerat că e normal și firesc să spele covoarele pe stradă. Este o eroare de redactare, că ar fi trebuit să spună strada din fața imobilului dumneai, nu toată stada, că de fapt asta e starea de fapt și de drept acolo în zonă, iar strada, da, o vom întreține așa până va când veni momentul asfaltării. Noi o să trebuiasacă să intervenim cât de des posibil în zona respectivă și să o menținem practicabilă.

SS: Totuși nu considerați că textul postării este puțin deplasat?

MG: Nu este greșit ce am spus acolo. Poate că ar fi trebuit să spunem toată strada din fața imobilului, atât. O să refacem textul când voi ajunge la serviciu.

După aproximativ o oră de la încheierea ultimei conversații cu doamna Mariana Grama textul a fost modificat.

A dispărut fragementul inundând toată strada proaspăt amenajată în vederea asfaltării.

 

Dacă ți-a plăcut acest articol înseamnă că îți pasă. Dacă vrei să afli și mai multe despre corupția din județul Buzău și cum te afectează asta, poți dona aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!