ADMINISTRAȚIEINVESTIGAȚIIPOLITICĂRECENTE

Primăria Municipiului Buzău obligată să plătească datoriile lui Toma la bănci. Poprirea a fost înființată după ce Toma a devenit primar

 

S-a tot vorbit pe la colțuri și în piețe despre datoriile personale ale primarului municipiului Buzău, despre o presupusă poprire pe salariul său de „cel mai votat primar din România„.

Nimic concret până zilele trecute când am intrat în posesia documentelor care confirmă zvonurile, așa cum le-a catalogat primarul Toma.

Prin cererea înregistrată pe rolul instanţei la data de 28.09.2016, sub nr. 13966, creditoarea MARFIN BANK SA, în contradictoriu cu terţul poprit Primăria Municipiului Buzău şi debitorul TOMA CONSTANTIN, a solicitat validarea popririi în sarcina terţului poprit până la concurenţa sumei de 3.043.200,26 lei, la care se adaugă dobânzile , penalităţile, precum şi orice alte sume datorate conform titlului executoriu, inclusiv cheltuielile de executare, care vor fi calculate până la data achitării integrale a debitului.

În motivare, s-a arătat că MARFIN BANK SA prin sucursala Buzău, a acordat societăţii SC GRUP ROMET SA un împrumut în baza Acordului de împrumut nr. FA 1478/31.08.2011 în sumă de 2.201.250 lei.

Debitorul TOMA CONSTANTIN a semnat acest împrumut în calitate de Garant fidejusor, obligat în solidar şi indivizibil cu împrumutatul SC GRUP ROMET SA, renunţând la beneficiile diviziunii şi discuţiunii.

Întrucât împrumutatul SC GRUP ROMET SA nu şi-a respectat obligaţiile contractuale şi nu a rambursat împrumutul, Banca a solicitat începerea executării silite în baza titlului executoriu reprezentat de Acordul de împrumut.

Judecătoria Buzău a admis cererea formulată de creditorul MARFIN BANK SA în contradictoriu cu debitorul TOMA CONSTANTIN și a validat poprirea înfiinţată prin adresa din data de 02.09.2016 emisă de SOCIETATEA CIVILĂ PROFESIONALĂ A EXECUTORILOR JUDECĂTOREŞTI „PAVEL ȘI MUȘAT”, în dosarul de executare nr. 856/2013.

A obligat terţul poprit PRIMĂRIA MUNICIPIULUI BUZĂU să plătească creditorului MARFIN BANK (ROMÂNIA ) SA, în limita creanţei de 3.043.200,26 lei, la care se adaugă dobânzile și penalităţile datorate conform titlului executoriu şi cheltuielile de executare care vor fi calculate până la data achitării integrale a debitului, sumele datorate debitorului TOMA CONSTANTIN.

Aceeași MARFIN BANK (ROMÂNIA ) SA a cerut și obținut în instanță partajul judiciar între Toma Constantin și Toma Rodica având ca obiect cele 60 de hectare de pădure din Munții Buzăului.

 

Dacă ți-a plăcut acest articol înseamnă că îți pasă. Dacă vrei să afli și mai multe despre corupția din județul Buzău și cum te afectează asta, poți dona aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!