JUSTIȚIEPOLITICĂRECENTE

Pamblicarii

 

Ați fi tentați, sunt convins de asta, că, citind titlul, să zburați cu gândul la „pamblici” și la tăietorii de „pamblici” de pe la diversele obiective considerate de tovarășii din PSD ca fiind esențiale, nemaipomenite, de viitor, care deschid oportunități sau fără de care nu se poate altfel.

Dar azi nu mă refer la batjocora la adresa drapelului național prin deșirarea unor „pamblici” tricolore la margine de tăpșanuri sau la capătul unor străzi asfaltate sub care mustește apa, ori în jurul locomotivelor sau chiar la intrarea în jumătăți de grădină publică.

Lungu Romeo Daniel mândru de "realizarea" sa
Lungu Romeo Daniel mândru de „realizarea” sa

Azi mă aplec asupra unui subiect pe care îl urmăresc de ceva vreme, subiect sau caz-școală despre cum să-i prostești pe proști, să le iei banii (și) din poziția de deputat în Parlamentul României.

Exact, v-ați prins, e vorba despre deputatul PSD Buzău Lungu Romeo Daniel și cazul său de incompatibilitate. Despre întreaga șaradă am scris AICI

Pe cei care nu ați citit articolul din decembrie 2020 sau cei care nu vă amintiți, vă rog să citiți acel articol, e interesant!

Totuși, pentru a face mai simplă legătura dintre articolul „Spărgătorul de semințe la PET” și acesta, iată câteva date: LUNGU ROMEO DANIEL, fost funcționar public de conducere în cadrul Direcției Județene pentru Tineret și Sport Buzău, Județul Buzău – INCOMPATIBILITATE – în perioada 01 aprilie 2013 – 20 aprilie 2016 a deținut și exercitat simultan funcția publică de conducere de director executiv la DJTS Buzău și calitatea de membru în Consiliul de administrație al societății Trans Bus SA Buzău, încălcând astfel dispozițiile art. 94, alin. (1) și alin. (2)din Legea nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenței în exercitarea demnităților publice, a funcțiilor publice și în mediul de afaceri, prevenirea și sancționarea corupției.

O poză care va face istorie la Buzău
O poză care va face istorie la Buzău

Prin avocatul pesedist Gheorghe Răzvan, actualul deputat Lungu a contestat decizia judecătorilor de la Curtea de Apel Ploiești, astfel că s-a adresat Înaltei Curți de Casație și Justiție. Termenul de judecată a fost stabilit pentru 27 octombrie 2021, adică acum patru zile.

Am așteptat cu „gura la suflet” și invers decizia din partea judecătorilor de la Înalta care, surprinzător, au amânat cauza acordând un nou termen de judecată tocmai la data de 16 februarie 2022.

Și mai surprinzător însă, este intervenția în calitate de petenți a două persoane, una fizică, cealaltă juridică: Manolache Valentin și SC Trans Bus SA.

Dacă despre Trans Bus cunoașteți foarte bine ce hram poartă, Manolache merită mai multă atenție.

Manolache cu privirea sa de intectual rasat
Manolache cu privirea sa de intectual rasat

Fost polițist local până în anul 2016, Manolache s-a mufat la țâța PSD Buzău abia în 2016, odată cu urcarea pe tron al Domnului Nostru Toma. Am găsit un CV al actualului consilier județean PSD (da, da, individul s-a cățarat pe un astfel de post) pe pagina de internet a CJ Buzău.

Individul este specialist în D R E P T! Spune că a absolvit Școala de Agenți de Poliție de la Câmpina – 3 luni – și Facultatea de Drept din cadrul renumitei Univerșități Bioterra din Buzău.

Experiența în câmpul muncii este zdrobitoare. Merceolog la Pegas SA, agent de poliție locală la Buzău, iar între 2017 și 2021 a fost șef serviciu comercial și pază la SC Piețe, Târguri și Oboare SA, una dintre cele mai sănătoase țâțe aflată sub controlul PSD Buzău.

Manolache pledând la volan
Manolache pledând la volan

Despre Manolache se mai cunoaște faptul că este reprezentatntul angajaților din cadrul PȚO și că i s-a cerut semnătura atunci când Toma a decis executarea contabilului și juristului instituției care se împotriveau unor ilegalități despre care am scris AICI

Între deputatul nostru agramat, Dormeo Lungu și polițistul local cu academia făcută la Câmpina există legături vechi. Mi-am adus aminte de banii pe care Lungu îi rakeța prin județ, iar despre Manolache cum era el lipit de incompatil ca marca de plic (sâc!).

CV-Manolache-Valentin

Mi-i aduc aminte împreună și la Calvini, în ziua alegerilor europarlamentare din 2019. I-am surprins împreună în fața unei secții de votare cum numărau mașinile ce aduceau votanții la urne. Am sesizat porcăria aia jandarmului și președintei secției de votare. Doamna și-a făcut treaba și i-a alungat din zonă, chiar dacă primarul pesedist de atunci o amenința cu diverse mizerii. Jandarmul dormea în bocanci.

Poate judecătorii n-or fi chiar orbi!

 

Dacă ți-a plăcut acest articol înseamnă că îți pasă. Dacă vrei să afli și mai multe despre corupția din județul Buzău și cum te afectează asta, poți dona aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!