POLITICĂRECENTE

”Oameni noi” în politică

 

În perioada premergătoare Convenției Județene a Partidului Libertate, Unitate și Solidaritate (PLUS) în cadrul căreia au fost alese structurile de conducere ale filialei buzoiene, am discutat cu câțiva membri ai partidului și mi-am exprimat, ca cetățean care dorește îmbunătățirea administrației locale, neîncrederea în ceea ce privește doi membri ai formațiunii politice care aveau/au aspirații pentru funcții publice locale sau naționale. Nu aveam nici un fel de informații despre ei, ba mai mult, auzisem câte ceva despre ei abia când au început să cocheteze cu Platforma RO 100. Pur și simplu nu mi-au inspirat încredere!

Mai acum zece zile, căutând informații despre o persoană care s-ar putea face vinovată de câteva infracțiuni, am descoperit întâmplător figura unuia dintre cei doi ”plusiști” pe un afiș electoral al Partidului Ecologist Român. Nimic deosebit până aici. Omul mai făcuse politică anterior, iar acest fapt nu este neapărat condamnabil în PLUS, dacă experiență politică nu s-a desfășurat în PSD, ALDE sau UDMR.

Verific și pe listele oficiale ale Biroului Electoral Central (BEC) și mi se confirmă informația: Dragomir Silviu Daniel a fost candidat pentru un loc de consilier local la Buzău din partea PER la alegerile locale din 2016. Bun!

După alte câteva verificări la nivelul filialei PLUS Buzău am descoperit că Dragomir a omis să spună în adeziunea depusă la intrarea în PLUS că a fost membru PER și că a candidat la Consiliul Local Buzău din partea ecologiștilor. De fapt, nu este doar o omisiune, ci o minciună întrucât la întrebarea dacă a mai avut anterior activitate politică, antreprenorul buzoian a răspuns cu ”NU, nu am mai activat în altă formațiune politică”.

Sub auspiciile prevederilor art. 326 Cod Penal privind falsul în declarații, Dragomir Silviu Daniel a continuat să declare în fals despre activitatea politică anterioară în următoarele înscrisuri, astfel că în declarația necesară participării în cadrul Convenției Județene a PLUS pentru o funcție în cadrul Biroului Județean al partidului a spus un mare ”NU, nu am mai activat în formațiune politică”.

 

Dragomir Silviu Daniel:

”Dragi colegi, în legătura cu fotografiile care au apărut în mediul online și în care apar alături de echipa PER Buzău, doresc să vă transmit următoarele: la alegerile locale din 2016, candidatul PER la Primăria Buzău a fost Marius Silaghi. Aveam cu acesta la momentul respectiv o relație de colaborare dpdv profesional (îmi era client). Partidul PER nu avea suficienți candidați la CL și CJ pentru a îndeplini nr. minim obligatoriu. Astfel, Marius Silaghi mi-a cerut ajutorul pentru a figura pe listele de candidați PER. În acest context am fost prezent și la ședința foto organizată pentru realizarea afișelor electorale. Experiența mea cu PER a durat maxim 7 zile calendaristice și maxim 2 ore de “implicare“ . Nu am fost nici măcar membru PER și nu am plătit vreo cotizație. Cu toate acestea, la momentul cooptării mele în GIJ (Grup de Inițiativă Județeană – n. red.) am transmis aceste informații lui Ovidiu Țentea, CR (Coordonator Regional – n.red.). Înțelegând că există printre colegi persoane care au ridicat semn de întrebare în legătură cu aceasta situație, sper ca cele de mai sus sa fie suficient de lămuritoare. Vă mulțumesc.”

Din textul transmis colegilor săi din partid mai reies două lucruri extrem de interesante. Primul, Dragomir mărturisește că nu a fost membru PER, deși figurează pe listele oficiale depuse de ecologiști la BEC. Al doilea, și mai surprinzător, că fostul președinte al Comisiei Naționale de Arheologie din cadrul Ministerului Culturii Naționale și membru important în PLUS, domnul Ovidiu Țentea, știa despre activitatea nedeclarată oficial a lui Dragomir.

Dragomir Silviu Daniel este proprietar și fondator la Tempo Anticafe, prima anticafenea din Buzău, un spațiu gândit pentru socializare, învățare și relaxare, așa cum este descris pe site-ul propriu.

Din diverse dialoguri avute cu președintele PLUS Buzău în mediul online, domnul Moraru Mihai Răzvan, reiese că atitudinea colegului său de partid este una firească. La o postare din Facebook unde prezentam motivele demisiei din USR a unui membru, Moraru spune: ”Nu înțeleg de ce analizăm orice opțiune politică nouă ca una obligatoriu perfectă. Idilică! Nu există om perfect. Găsim defecte oricui. Greșeli la fel. Pentru că toți le facem. Important e însă să alegem echipe formate din oameni competenți, bine intenționați, incoruptibili.”

Domnule președinte PLUS Buzău, dacă o un coleg de-al dumneavoastră dă declarații în fals, deși este conștient că art. 326 Cod Penal privind falsul în declarații îl poate sancționa, despre ce oameni competenți, bine intenționați și incoruptibili vorbiți?

Dacă ți-a plăcut acest articol înseamnă că îți pasă. Dacă vrei să afli și mai multe despre corupția din județul Buzău și cum te afectează asta, poți dona aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!