INVESTIGAȚIIRECENTE

„Marele Gagu” – Ep. 2

Se întâmpla între anii 2011 și 2012. Conducta termică pe traseul Apele Române din strada Bucegi până la parcarea din Cinematograful Dacia, adică aproximativ 1,5 km, a fost înlocuită în mod nejustificat  întrucât se afla în garanția de 30 de ani. Țeava preizolată înlăturată fusese pusă în operă undeva  între anii 1998 – 2000.

Gagu Ionel a început prin interpuși achiziția de țeavă “transport agent termic” provenită din recuperări din zona Combinatului Siderurgic Galați. Întreaga cantitate de țeavă achiziționată la preț de fier vechi a fost centralizată și vândută de către SC Promanagement SRL către SC Concas SA, care la rândul său a vândut-o la valoarea de țeavă nouă. Prejudiciul a fost enorm!  Înainte de punerea în operă în Buzău, țeava uzată trebuia izolată termic, astfel că antreprenorul buzoian s-a adresat firmei Isoplus România SRL pentru a realiza operațiunea. A fost refuzat pe motiv că Isoplus nu efectuează lucrări de izolare pe materiale uzate, ci doar pe țeavă nouă, din fabrică. Al doilea motiv a fost că societatea este renumită pe plan național și internațional și nu se poate implica în astfel de operațiuni dubioase.

Deoarece ”afacerea” ardea și lucrările trebuiau începute cât mai rapid, Gagu Ionel a apelat la serviciile unei firme din Iași care era dispusă să intre în această combinație. Aflată în insolvență, firma ieșeană a acceptat cu ochii închiși.

Promanagement SRL, o altă firmă a lui Gagu Ionel, între timp radiată, a executat lucrările de înlocuire a conductei de agent termic contractate de Primăria Buzău. Reprezentantul de atunci a RAM Buzău a refuzat să fie prezent la lucrări, astfel că primarul Boșcodeală a desemnat o doamnă inginer din cadrul primăriei.

Prejudiciul adus Primăriei Buzău, respectiv buzoienilor a fost de aproximativ 2.000.000 de euro.

Dacă ți-a plăcut acest articol înseamnă că îți pasă. Dacă vrei să afli și mai multe despre corupția din județul Buzău și cum te afectează asta, poți dona aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!