JUSTIȚIEPOLITICĂRECENTE

Marcel Ciolacu a uitat de Toma de la Buzău

 

„Buzău – există un conflict major în care sunt implicați oameni politici, persoane care ocupă importante funcții publice, organe de presă, procurori și judecători.” – Toma Constantin

„Legarea Schengenului de Mecanismul de Cooperare și Verificare al Comisiei Europene (n.r. – independența justiției și controlul corupției) nu europenii au făcut-o, ci clasa politică română. De zece ani încoace, politicienii au încercat ipocrit să şantajeze Europa cu intrarea în Schengen ca să scape de monitorizarea pe Justiţie, lucrul care-i interesează cel mai mult”, consideră Sorin Ioniță, președinte al organizației Expert Forum via romania.europalibera.org

De câteva zile președintele PSD, Marcel Ciolacu de la Buzău, se declară revoltat de faptul că Parlamentul de la Haga a respins momentan primirea României în Schengen.

Ciolacu spune că „Nu suntem o țară de mâna a doua sau a treia” și că decizia guvernului olandez „este o nedreptate la adresa românilor şi a României după ce atât statul român, dar şi populaţia s-au implicat în gestionarea situaţiei din Ucraina.”

„Este nepermis şi nedrept şi cred că cu toţii trebuie să spunem acest lucru, nu suntem ţară nici de mâna a doua, nici de mâna a treia, suntem România, ţară membră NATO a Uniunii Europene şi nu dorim nimic din ceea ce nu am muncit sau mai ales din ceea ce în ce nu ne încadrăm tehnic.

Vrem să fim respectaţi fără altfel de discuţii, iar familiile europene să ia exemplul familiei social-democrate europene, care a votat fără excepţie în Parlamentul European pentru aderarea României la Schengen”, a mai spus Ciolacu, conform ziare.com.

Ciolacu o ține tot așa la toate posturile tv sau în declarațiile pentru presa scrisă, dar nimeni nu l-a întrebat care este poziția sa față de nivelul foarte ridicat de corupție din România sau despre dosarul de spălare de bani și evaziune fiscală în care primarul municipiului Buzău (n.r. președinte PSD – filiala municipală Buzău), Constantin Toma, are calitatea de suspect.

Dosarul de cercetare penală a fost deschis după sesizarea Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor – ONPCSB nr. C/XIII/2038/09.10.2015.

Cercetările sunt tergiversate de 7 ani

Dosarul 670/P/2015 a fost deschis la Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău după de procurorii buzoieni s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea de către reprezentanții legali ai SC Agroglobal SA, SC Agra SA, SC Agriromest SRL, SC Agroest SA, SC Agrosud SA, SC Terra Verde SRL a infracțiunilor de spălare de bani și evaziune fiscală, prin derularea, în cursul anului 2013, a unor fluxuri financiare care nu au avut la bază operațiuni reale.

Prin încheierea nr. 116/13.07/2017, pronunțată în dosarul nr. 2517/114/2017 al Tribunalului Buzău a fost încuviințată obținerea de către procurori de la toate unitățile bancare și oricare alte instituții care efectuează tranzacții financiare a datelor privind tranzacțiile financiare efectuate de la deschiderea conturilor la zi sau până la închiderea acestora, pentru un număr de 14 persoane fizice și 52 de persoane juridice.

Prin ordonanța din data de 27.10.2017, confirmată de procurorul de caz, s-a dispus în continuare urmărirea penală fața de Toma Constantin pentru săvârșirea infracțiunilor de spălare de bani și evaziune fiscală, prevăzute de art. 9, alin (1) lit. c) din Legea nr. 241/2005 și art. 29 lit. a) din Legea 656/2002.

Tot în 2017, suspectul Toma Constantin, din 2016 primar al Municipiului Buzău, a solicitat Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție strămutarea dosarului 670/P/2015 la un parchet egal în grad.

Toma a invocat în esență faptul că în municipiul Buzău există un conflict major în care sunt implicați oameni politici, persoane care ocupă importante funcții publice, organe de presă, procurori și judecători.”

Astfel, dosarul a fost trimis și înregistrat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dâmbovița sub nr. 34/P/2018, ulterior la IPJ Dâmbovița – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice în vederea efectuării cercetărilor sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de spălare de bani și evaziune fiscală.

Noutăți bune și proaste în legătură cu dosarul penal deschis pe numele lui Constantin Toma

Dosarul nr. 34/P/2018 a fost instrumentat în regim de supraveghere a urmăririi penale de mai mulți procurori, succesiv, iar din februarie 2022 a ajuns pe mâna procurorului buzoian Duțoiu Gheorghe, parcă delegat special de la Buzău la șefia Parchetului Dâmbovița.

Deci, domnu’ Ciolacu, ce facem cu dosarul penal în care este cercetat implicat subordonatul dumneavoastră căruia în 2016 i-ați promis două mandate la cârma municipiului Buzău? Dovada AICI

Dacă ți-a plăcut acest articol înseamnă că îți pasă. Dacă vrei să afli și mai multe despre corupția din județul Buzău și cum te afectează asta, poți dona aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!