ADMINISTRAȚIEPOLITICĂRECENTESĂNĂTATE

CJAS Buzău, între probleme penale și de partid

În data de 6 mai 2021, ora 10.00, va avea loc concursul pentru ocuparea postului de director al Casei Județene de Asigurări de Sănătate Buzău. Au trecut mai bine de opt ani de când postul a fost ocupat prin concurs, merituosul fiind domnul Vasilescu Corneliu Georgian. După eliberarea din funcție a domnului Vasilescu, începând cu 2015 la șefia Casei s-au perindat, exclusiv cu delegație, nu mai puțin de șase persoane, printre care și două dintre candidatele de la examenul de poimâine: Anghel Simona și Grigore Paula.

Doamnele menționate făceau și fac parte din sistem, susținute politic de PSD, la fel ca Alexandru Raluca (10.10.2017 – 13.05.2009) , între timp plasată în sânul instituției Avocatului Poporului. De dragul matematicii, precizez că Grigore Paula a ocupat funcția de președinte-director de două ori în această perioadă – 30.09.2015 – 09.10.2017 și 19.05.2020 – 08.06.2020.

De dragul statisticii merită subliniat faptul că și Anghel Simona a ocupat funcția cea mare în perioadele 15.12.2009 – 31.05.2010 și  14.05.2019 – 09.04.2020. Pe scurt, două ”dinozaure” ale sistemului de sănătate. Deși acestea două sunt nerăbdătoare să se instaleze la butoanele cu foarte mulți bani, niciuna nu a făcut public vreodată un Curriculum Vitae, o descriere a studiilor și a experienței dobândite. Niciodată!

Chiar așa, Păpușel, uite, aici ai putea să te bagi să “faci ordine”, să dai cu corupția de pământ, precum visai în zorii numirii în funcția de Perfect, până când ai andocat la stația organelor! Știi ce zic?

Grigore Paula lucrează la CJAS Buzău încă din anii ‘90. A debutat în cadrul instituției pe un post consilier, apoi șef-serviciu unde a înțepenit până azi, evident, cu excepția perioadelor în care s-a aflat la vârful instituției. În data de 02.03.2016, în timpul primului mandat cu delegație, Grigore a participat la concursul pentru ocuparea funcției, însă rezultatul a fost dezastruos. Deși a fost notată cu 3,6 Grigore a continuat să conducă CJAS Buzău încă un an și șapte luni! La același concurs s-au mai înscris un alt fost președinte-director general al Casei, doamna Cîrcei Elena Laura (nota 3,75), dar și  o altă doamnă, respectiv Matei Corina Oana (nota 3,3).

Grigore nu s-a lăsat cu una, cu două, astfel că s-a înscris și la concursul din anul următor, organizat în data de 11.05.2017. De data aceasta concurența nu a mai fost atât de acerbă ca în anul precedent, singura contracandidată fiind viitoarea șefă a Casei, cu delegație, Alexandru Raluca, pupila preferată a lui Marcel Ciolacu, dar fost respinsă la proba selecției dosarelor – nu îndeplinea condiția de minim cinci ani activitate desfășurată în funcții de conducere. Totuși, după fix cinci luni de la data examenului scris din 11.05.2017,despre care nu se găsesc date relevante, interesele personale din zona farma și cele de grup ale liderului PSD au impus-o pe Alexandru prin numire directă la conducerea CJAS Buzău.

În 2021 Grigore Paula a împlinit vârsta de pensionare însă, la cerere, a primit aprobare pentru un an de a rămâne pe funcție la CJAS. Mi se pare cel puțin ciudat că Grigore candidează pentru cea mai înaltă funcție din Casă, mai ales pentru faptul că dacă va reuși ce n-a fost în stare într-o viață, adică să câștige un concurs, legea îi interzice să ocupe un post de conducere mai mult de trei ani după ce la ușă s-au ivit bastonul și pălăria. Ciudat dacă nu cumva a fost montată pe post de iepure pentru Anghel Simona…

Oh, Simona…!

Pentru Anghel Simona nu se poate stabili cu exactitate data la care a pășit pentru prima dată în Casă ca angajat. Însă, un lucru este cert, Anghel a profitat la maximum de poziția în politica locală a fostului soț și a prieteniei cu Marcel Ciolacu. Din trecutul celei care a reușit să aducă DNA-ul în CJAS Buzău se mai știe că la un moment dat a ocupat un post de jurist în cadrul Instituției Prefectului Buzău. Și Anghel Simona a fost numită președinte-director general la CJAS Buzău din ordinul lui Ciolacu. Președintele PSD avea nevoie de un om care să execute la milimetru deciziile luate de lanțul farmaceutic pe care îl controla și îl controlează prin interpușii săi: Neagu Marius și Isac Costel. Despre cele două săgeți am mai scris cu alte ocazii, de aceea nu vreau să insist prea mult, dar este foarte important să reamintesc câteva aspecte din trecutul lor. Marius și Costel (Marcos Provit) au fost la un moment dat uneltele infractorului Horia Simu-Șchiopu, devalizatorul Cord SA Buzău, supranumit „regele cuprului”. Primul administrator, al doilea director general, împreună cu liderul sindicatului Cord SA, pârscoveanul Minică Vasile (de mulți ani membru în CA al CJAS Buzău!), l-au devalizat pe Simu și apoi pe un româno-bulgar care a preluat sarcina de a vinde bucată cu bucată Cord-ul!

Auraș Avramescu la DNA

Anghel a înțeles foarte repede ce vrea Ciolacu de la ea, astfel că nu a fost nevoie de intervenții speciale întrucât s-a dovedit că infractorul Isac Costel a îmblânzit-o rapid pe Simona care îl vizita pe moldovean la domiciliul său din Buzău ori de câte ori dorea pipota sa. Isac și Neagu ordonau, Anghel executa! Chiar și în weekend! Personal am fost martor la ieșirea lui Anghel din condominiul lui Isac, iar pentru asta m-am ales cu o plângere penală pentru hărțuire din partea fostei șefe a CJAS Buzău. Da, exact, Anghel Simona, candidat la șefia Casei este specialistă în plângeri penale ce izvorăsc din mintea ei bolnavă și rea. Dosarul se află încă în lucru, însă am convingerea că anchetatorii s-au convins despre ce este vorba.

Anghel Simona nu se mulțumește să facă plângeri penale împotriva celor pe care i-a înșelat, ci face și împotriva oricui fluieră în clădirea CJAS Buzău sau în unitățile medicale și farmaciile dinjudeț, altele decât Marcos Provit. Intrând în combinații cu lumea interlopă ce activează în Buzău, de exemplu cu infractori condamnați pentru dare de mită la Ministerul Sănătății, lui Anghel i-au fugit mințile.

În 5 iunie 2020 scriam următorul articol:

„Vizita la domiciliul clientului! Dacă mai era nevoie de o dovadă în plus pentru a demonstra legăturile dintre Simona Anghel, fostul Președinte-Director al Casei de Asigurări de Sănătate Buzău, în prezent Director Executiv Direcția Relații Contractuale și Costel Isac, unul dintre administratorii de facto ai lanțului farmaceutic Marcos Provit, acum există! În timp ce tătucu’ lor, Marcel Ciolacu cerea demisia lui Orban, cei doi membri ai Cartelului se întâlneau în taină în apartamentul colegului de rețea pentru a se sfătui în ceea ce privește dosarul de la DNA, dar și pentru următoarele mișcări din piața farma buzoiană”.

Costel Isac are la activ o condamnare de 1 an și 4 luni pentru dare de mită.

“Un alt patron de farmacie care i-a dat şpagă Mihaelei Udrea este Costel Isac. În aprilie 2015, acesta i-a dat directoarei un plic cu 2.000 de lei pentru urgentarea autorizării unui punct farmaceutic rural (Marcos Provit n.r.). Momentul în care Isac i-a dat plicul cu bani Mihaelei Udrea a fost filmat de anchetatori. Şpaga a fost dată chiar în biroul directoarei. În timp ce discutau, bărbatul a ridicat uşor documentele aflate pe o masă şi a strecurat dedesubt plicul cu bani.” – adevarul.ro, 23 septembrie 2015

Rețeaua din care face parte Anghel Simona nu cuprinde doar “farmaciști“ sau medici, ci și politicieni, interlopi,condamnați, delapidatori dovediți și jurnalișți. Șontică Cosmin și familia sa se ocupă cu deplângerea lui Anghel prin mizeriile pe care ei le numesc ziare online. De fiecare dată când Anghel apărea în articole de presă, Șontică replica cu texte lacrimogene despre cât de mult plânge și suferă și se sacrifică Anghel.

Jurnalistul de la Opinia “liberă de 31 de ani“ Călin Bostan este unul dintre membrii rețelei care se ocupă cu macularea concurenței lanțului Marcos Provit. În colaborare directă cu Anghel, Bostan a publicat documente confidențiale despre concurența Cartelului Marcos Provit puse la dispoziție ilegal de către de către aceasta.

Chiar dacă au încercat să mascheze șmecheria printr-un proces în contencios administrativ, documentele au ieșit din CJAS în mod fraudulos. Pentru a dovedi acest lucru, subsemnatul a obținut o hotărâre definitivă de la Curtea de Apel Ploiești în care instanța a decis că rapoartele de control ale Casei Naționale de Asigurări de Sănătate și cele ale Caselor Județene de Asigurări de Sănătate nu sunt documente ce pot fi comunicate către public.

Practic, abia ajunsă la butoanele Casei, Anghel a pus la dispoziția lui Bostan toate documentele solicitate de jurnalistul lui Ciolacu. Ținta era SC Iris Pharm SRL, cel mai important lanț de farmacii din județul Buzău.

Extras din Hotărârea nr. 408/2019 a Tribunalului Buzău

“În termenul legal, pârâta (CJAS Buzău) a formulat întâmpinare, prin care a arătat ca reclamantul a intrat in posesia raportului solicitat, deși nu i-a fost comunicat in scris de pârâtă. Acest raport a fost publicat in ziarul Opinia din data de 17.04.2019, astfel încat cererea a rămas fără obiect. De  asemenea, fata de situația descrisa, reclamantul nu mai jusitifca un interes in promovarea acțiunii, interes ce trebuie sa existe pe tot parcursul procesului. Parata arata si  faptul ca in Anexa 4 Secțiunea 2 din Normele Metodologice aprobate prin Ordinul nr. 1012/2013 al CNSAS, este definit principiul confidentialitatii, care obliga personalul cu atribuții de verificare ori control sa nu divulge date, documente sau orice alte informații, precum si identitatea persoanelor care au formulat reclamații, sesizări ori petitii, cu excepția îndatoririlor care decurg din procedurile judiciare. In același sens, sunt si prevederile Ordinului CNAS nr. 1387/16.10.2018, prin care s-au aprobat listele cu informatii de interes public, care se publica pe pagina de internet a CNSAS.”

Rezultă că Bostan a intrat în posesia documentelor confidențiale înainte să obțină o hotărâre judecătorească prin care să-i fie admisă sau respinsă cererea! Anghel Simona și-a făcut treaba murdară, iar pentru această faptă încă poate fi cercetată penal!

Bostan este angajat la firma SC Info Media House SRL, societate ce deține ziarul buzoian Opinia. Societatea are ca unic acționar pe un anume Bucur Liviu Ionuț folosit de Neagu Marius(Marcos Provit) în mai multe societăți comerciale. Neagu și Bucur au deținut împreună Info Media House. Neagu mai este asociat cu avocata Lea Pardău la SC Evopharm Invest SRL, cea care l-a reprezentat în procesul împotriva CJAS Buzău!

Deși o acțiune în instanță ce are la origini o cerere în baza Legii 544/2001 nu necesită asistență juridică, mai ales când acțiunea este formulată de un jurnalist de calibrul lui Bostan, acesta, mai precis acestuia, i-a fost angajată o casă de avocatură ce are legături directe cu Cartelul- Pardău, Buliga și Asociații. Lea Pardău, decanul de vârstă al casei de avocatură este nimeni alta decât asociata lui Neagu Marius (Marcos Provit) în societatea mai sus amintită, SC Evopharm Invest SRL.

Revenind la Anghel Simona, deși aveam informații că face parte din Cartelul Marcos Provit, a fost nevoie să mă conving singur. Astfel că în timpul unei investigații ce viza Cartelul Marcos Provit, am avut ocazia să-i testez lui Anghel loialitatea față de Ciolacu, Neagu și Isac. Descoperisem că un celebru asistent universitar de la Facultatea de Farmacie din cadrul Universității “Grigore T. Popa“ din Iași activează ca farmacist-șef la unitatea din comuna Chiojdu a Marcos Provit. I-am spus lui Anghel despre situație și, în loc să demareze procedurile de anulare a licenței farmaciei EvoFarm, aceasta a luat legătura cu Isac pentru a-l extrage pe farmacist din bătaia focului, fapt confirmat de răspunsul pe care l-am primit în urma sesizării pe care am făcut-o la ITM Buzău.

Despre Anghel Simona și teroarea  pe care a răspândit-o în CJAS Buzău se pot scrie sute de pagini, ceea ce probabil se va întampla într-o serie de episoade în viitorul apropiat. Este inadmisibil ca o persoană cu grave probleme la mansardă (am verificat personal!) să activeze pe bani publici! La farmaciile Cartelului, unde probabil va ajunge până la sfîrțitul acestui an, poate face ce vrea, dar nu pe bani publici foarte mulți!

Revenind la concursul de mâine, trebuie să precizez câteva lucruri care mă intrigă, câteva aspecte care gravitează în sfera legii penale. Printre condițiile de înscriere și participare am regasit câteva la care Anghel Simona este incompatibilă. Articolul 4 lit. b) din Metodologia privind organizarea concursului pentru ocuparea postului de directori generali ai caselor de sănătate: candidații vor prezenta o recomandare de la ultimul loc de muncă. Aș vrea să aflu și voi afla cine este persoana din CJAS Buzău care i-a dat lui Anghel recomandarea. Pentru că după câte dosare penale în care este implicată/cercetată, Anghel ar trebui să fie înlăturată din Casă, nu doar să nu-i fie acceptată candidatura la concursul de mâine! Articolul 4 lit. f): să fie apți din punct de vedere medical pentru exercitarea funcției; starea de sănătate va fi dovedită prin examen medical de specialitate și act doveditor. Orice examen medical serios pe care l-ar efectua Anghel, rezultatul ar fi unul care să-i interzică exercitarea unei funcții de conducere într-o instituție publică. Vom trăi și vom vedea!

Recapitulare: Marcel Ciolacu, Anghel Simona, Neagu Marius, Isac Costel, Bostan Călin, Minică Vasile

Dacă ți-a plăcut acest articol înseamnă că îți pasă. Dacă vrei să afli și mai multe despre corupția din județul Buzău și cum te afectează asta, poți dona aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!