ADMINISTRAȚIEPOLITICĂRECENTE

Banii pentru referendum se împart la partid – PSD

Banii buzoienilor din taxe și impozite se împart între membrii PSD de zeci de ani prin contracte de achiziții directe. Când a fost nevoie, primarul Toma chiar a rupt în mai multe părți contractele ce ar fi trebuit să se supună procedurilor de licitație publică din sistemul de achiziții publice.

Pentru inutilul referendum ce va avea loc în 26 septembrie, Primăria Buzău a publicat în data de 12 august 2021 anunțul titlul – Servicii de organizare evenimente pentru informare cetățeni cu privire la referendumul local

Și următoarea descriere – UAT Municipiul Buzău dorește să achiziționeze servicii de organizare evenimente pentru informare cetățeni despre referendumul local din data 26.09.2021 (creație prezentări video, creație machete promovare eveniment, promovare desfășurare evenimente mass media, organizarea evenimentelor prin utilizare de servicii de sonorizare, transmisie live și ecran led.

Prețul afacerii – 134.000 lei fără TVA

Câștigătorul – S.C. MRC Publicity Video S.R.L., adică nimeni altul decât Șendruc Mircea Constantin, coordonator PES activists România, regiunea Sud-Est, săgeata europarlamentarului PSD Victor Negrescu la Buzău.

Victor Negrescu, Ghiveciu (Corleone SRL), Boșcodeală și Zgonea, „cumătrul” lui Dobrică

Obiectul principal de activitate al firmei corespunde secției CAEN M – Activități Profesionale, Științifice și Tehnice – clasă CAEN 7311 – Activități ale agențiilor de publicitate.

Cel mai probabil, Șendruc a înființat această firmă cu ocazia Proiectului „START Antreprenorial-Măsuri integrate de antreprenoriat în Regiunea de Sud Est a României prin susținerea întreprinderilor cu profil non-agricol”, iar cu banii europeni obținuți prin proiectul Start Up Plus Linie de finanțare dedicată celor care vor să demareze o afacere în mediul urban, Șendruc oferă primăriilor conduse de social-democrați servicii precum cele enumerate mai sus.

S.C. MRC Publicity Video S.R.L. nu se află la prima vânzare de servicii către primăria lui Toma. Anul trecut a încheiat două contracte cu Primăria Buzău și Centrul Cultural Alexandru Marghiloman, fiecare în valoare de câte 14.700 lei, iar un altul în luna iulie 2021, tot cu centrul cultural – Închiriere ecran video (L=5m, H=3m,l=4mm) – 15.000 lei fără TVA.

Ce este PES activists România? Este o rețea compusă din aproximativ 10.000 de indivizi cu statut de ORGANIZAȚIE parteneră a Partidului Social Democrat atât la nivel central cât și la nivel local. Adică pesediști vopsiți în… ce vreți voi.

Activiștii PES Buzău

În septembrie 2017, la sediul municipal al PSD Buzău a avut loc ședința în care s-a ales structura de conducere a PES Buzău. În prezența lui Constantin Toma, Victor Negrescu, Ionuț Apostu, Adrian Petre, Romeo Lungu și alți pesediști buzoieni, Mircea Șendruc a fost ales coordonator pentru județul Buzău.

„Din nou la Buzău alături de noul nostru coordonator județean, Mircea Șendruc. Este mereu o plăcere să îi reîntâlnesc pe prietenii și pe colegii mei din Buzău și sunt convins că organizația PES activists Buzău se va ridica la nivelul lor de așteptări. Îi mulțumesc președintelui PSD Buzău, Marcel Ciolacu, pentru sprijinul său necondiționat, primarului de Buzău, Constantin Toma pentru sfaturile oferite și prietenilor noștri vicepreședinții CJ Buzău, Romeo Lungu și Adrian Petre precum și deputaților Dobrică Ionela și Radu Sebastian pentru constantul lor suport.”– Victor Negrescu, președinte PES România

Mai multe despre Șendruc

De baștină, Șendruc este din municipiul Făgăraș, județul Brașov. A activat în TSD Brașov mai mulți ani, aproximativ până la divorțul cu cântec încheiat în septembrie 2013. Cu cântec întrucât totul s-a încheiat abia în 2018 în urma unui partaj judiciar în care fosta doamnă Șendruc a cerut instanței să constate că pesedistul, care cerea jumătate din bunurile comune dobândite în timpul căsătoriei, a contribuit cu doar 30 % din valoarea totală.

În același proces, Mihaela Simona Iovu aducea la cunoștința judecătorului și alte lucruri, precum faptul că împreună s-au împrumutat la banca pentru a achita alte împrumuturi contractate de Șendruc Mircea înainte de căsătorie, deoarece liderul PES nu avea un loc de muncă.

HCL-Canesti

După aventurile de la poalele munților Făgăraș și Tâmpa, Șendruc a fost plasat de Negrescu în județul Buzău, unde îl găsim mai întâi la Primăria Cănești, iar în prezent consilier personal al primarului comunei Cozieni, domnul Panaitescu Gigel.

Sursa: Facebook

Îndrăgostit iremediabil de plaiurile buzoiene, Șendruc s-a recăsătorit cu o buzoiancă, evident, tot membru PES și PSD Buzău. Este vorba de Șendruc Roxana fostă Popescu, inspector în cadrul Primăriei Buzău (Evidența Populației) și membru în consiliul de administrație al SC Piețe, Târguri și Oboare SA Buzău, firmă la care Consiliului Local Municipal Buzău este acționar unic.

Apropo… vă mai miră cum de scapă în spațiul public date cu caracter personal cum ar fi CNP-uri, adrese de domiciliu etc.?

Șendruc Mircea – profesionist în sifonarea banilor publici

În aprilie 2018, un mărunt activist PSD din Buzău pe nume Mircea Şendruc prezenta în spaţiul mediatic prietenos guvernării (PSD n.r.)proiectul „România, 100 de ani de unitate”. Planul era să organizeze evenimente-fulger de tip flashmob în România şi în restul lumii pentru a sărbători Ziua Europei, promovând totodată cultura română. Reţeta era dezarmant de simplă: fiecare eveniment consta în interpretarea într-un loc public a acordurilor Odei Bucuriei şi continua „la libera alegere cu ceva local, specific românesc”, după care se spărgea gaşca, pentru că aşa e la un flashmob. Participanţilor fiecărui eveniment le erau date cadou o sută de „bluze contemporane cu motive tradiţionale conţinând sigla Centenarului” – Adevarul.ro

Pepiniera PSD Buzău

Conform declarațiilor date la dcnews.ro, proiectul lui Şendruc urma să aibă loc în nu mai puţin de o sută de locaţii diferite. Mai întâi, în 60 de oraşe din România în care evenimentele flashmob se desfăşurau simulan pe data de 9 mai 2018 la aceeaşi oră (17:00). Restul de 40 de locaţii erau în străinătate, unde evenimentele erau eşalonate pe o perioadă de opt luni, din aprilie până în decembrie. În fiecare dintre locaţii, organizatorul urma să deplaseze formaţii de muzică şi dans pentru o reprezentaţie de numai câteva minute. Între cele 40 de locaţii, de remarcat New York, Las Vegas, Los Angeles, Tokyo, Hong Kong, Dubai şi multe alte destinaţii turistice premium.

Șendruc Mircea Constantin a fondat și „Asociaţia Coryllus” înființată la Buzău în aprilie 2018 din dorinţa de a promova la nivel naţional şi internaţional valorile româneşti în anul Centenarului. La realizarea proiectului iniţiat de Şendruc urmau să contribuie patru ministere, conform spuselor acestuia, şi anume Ministerul de Externe, Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, Ministerul Turismului şi Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale.

Mircea Șendruc este unul dintre tinerii cu familia răspândită în lume. Surorile sale sunt plecate în străinătate, una în Italia, alta în Canada. Prin ele, Mircea Șendruc a cunoscut problemele românilor din diaspora și a decis să se implice în proiectul „România, 100 de ani de unitate” pe care astăzi îl coordonează. Astfel era prezentat în aprilie 2018 făgărășeanul măritat la Buzău pe site-ul stiridiaspora.ro

Șendruc a fost nelipsit de pe platforma culturadeacasa.ro, descrisă ca fiind o platformă de informare realizată la inițiativa organizației PES activists ce conține experiențele culturale și artistice pe care utilizatorii de internet le pot avea de acasă, în contextul coronavirus.

Proiectul a fost realizat cu sprijinul europarlamentarului PSD Negrescu Victor, membru în Comisia de Cultură, Educație, Tineret și Media a Parlamentului European. 

Dacă ți-a plăcut acest articol înseamnă că îți pasă. Dacă vrei să afli și mai multe despre corupția din județul Buzău și cum te afectează asta, poți dona aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!