ADMINISTRAȚIEMEDIUPOLITICĂRECENTE

Afaceri de parlamentar PSD în zodia Covid

Una dintre condițiile ce i-au fost impuse lui C. Toma pentru a deveni primar a fost aceea de deposeda statul român de Pădurea Crâng, adică să rezolve în consiliul local municipal trecerea pădurii din proprietatea statului și administrarea Romsilva în proprietatea municipiului Buzău.

Primarul Buzăului a inventat tot felul de motive prin care să-i convingă pe fanii săi de Facebook că e imperios necesar ca Pădurea Crâng să fie în proprietatea și administrarea sa dar, niciodată în ultimii trei ani nu a inițiat o dezbatere publică pe această temă. De la ”nevoia urgentă” de a avea 26 m2/cap de buzoian și până la ultima gogoriță, cea cu pădurea-parc, C. Toma a încercat orice pentru a pesedi pădurea.

Mișcarea dorită de toată suflarea PSD din Buzău, dar în special de deputatul Radu Sebastian nu s-a putut realiza așa cum planificaseră, astfel că deputatul PSD împreună cu colegii parlamentari au inițiat un proiect de lege prin care să pesedească ”Plămânul Buzăului”. N-a mers nici așa, că m-am ținut de capul lor prin Senatul României, pe la mai toate comisiile senatoriale pe unde proiectul era obligatoriu să treacă.
Spuneam încă de atunci, în 2017, printre altele, că trecerea Pădurii Crâng la Primăria Buzău v-a însemna negreșit și defrișări de spații verzi pentru construirea de parcări, ansambluri rezidențiale sau chiar pentru clădiri industriale.

Cel mai interesat de mărirea artificială a suprafeței de spațiu verde în municipiul Buzău a fost deputatul PSD Radu Sebastian Nicolaie, fost viceprimar pe vremea lui C. Boșcodeală. După înfrângerea suferită la cea mai importantă comisie din Senat, Comisia de Administrație Publică, deputatul spunea: ”Am rămas și eu puțin surprins în legătură cu votul de ieri. Deși șeful comisiei, fostul primar de la Târgu Jiu (PSD), și Cseke Atilla de la UDMR mi-a spus că vor vota pentru, am văzut apoi că la vot s-au abținut. Însă, decisiv va fi votul în plen.” Radu Sebastian împreună cu C.Toma, deputatul Păle și secretarul municipiului Buzău se prezentaseră la Comisie, deși ambii deputați nu aveau ce să caute acolo.

Radu Sebastian nu a abandonat lupta care devenise deja una personală. Pe lista ședinței extraordinare a Consiliului Local Municipal Buzău din 14 iunie 2019, C. Toma a introdus un nou proiect de hotărâre ce viza transferul Pădurii Crâng de la Stat la municipiul Buzău. La ședința respectivă și-a făcut apariția și Radu Sebastian care, deși a motivat prezența în ședință în calitate de deputat, a sfârșit să-și prezinte opiniile legate de Pădurea Crâng ca simplu cetățean buzoian. Discursul său nu i-a convins pe cei 2/3 dintre consilierii locali, astfel că proiectul de hotărâre promovată de primar a picat la vot.

Promițând într-o discuție privată de la sfârșitul ședinței CLM că va iniția o dezbatere publică pe tema Pădurii Crâng, în zilele următoare deputatul PSD nu a făcut altceva decât să creeze un sondaj pe Facebook, unde a formulat două întrebări înșelătoare, doar-doar îi va duce de nas pe buzoieni. Încă o dată pesedistul a sfârșit prost: buzoienii au votat într-un număr covârșitor împotriva preluării pădurii de către Primăria Buzău, astfel că Radu Sebastian a eliminat sondajul după doar două zile din cele șapte inițiale.

Să vezi și să nu crezi!

Ieri dimineață aflu că în incinta Policlinicii Nicolae Titulescu din Buzău, fosta ”23 August”, o firmă privată are de gând să construiască o policlinică privată. Îmbrăcat și nemâncat am plecat să văd cu ochii mei unde ar fi posibilă construirea unei noi clădiri, mai ales că cele actuale sunt desul de îngrămădite, între aceste imobile fiind câteva spații verzi pe care se regăsesc diferite specii de arbori ornamentai și chiar fructiferi.
SC Ideea Dent SRL este firma care intenționează să defrișeze 406 m2 de spațiu verde printre care și 14 arbori din mai multe specii: un dud imens, doi tei înalți de aproape 15 m, cinci Thuja orientalis, trei pini negri, unul roșu și doi corcoduși!

Acționarii societății sunt deputatul PSD Radu Nicolaie Sebastian Valentin și fratele soției, Ghica Gabriel Florin. Nu se cunosc încă împrejurările prin care cei doi au intrat în posesia terenului, dar e cert că imobilul-spațiu verde, la fel ca întreaga suprafață cunoscută drept ”Policlinica 23 August” a fost în proprietatea privată a Primăriei Buzău. Din cercetările primare rezultă că cei 406 m2 de spațiu verde au fost concesionați de la primărie, ulterior fiind cumpărați de cei doi cumnați amintiți mai sus.
Foarte surprinzător este că noii proprietari, dar și arhitecții care au realizat planurile topografice nu știu că sub terenul cu pricina se găsesc două rezervoare de păcură care au alimentat centrala termică a policlinicii încă de la darea în folosință a unității medicale în 1964.

Revenind la spațiul verde, acesta a fost populat cu arbori la sfârșitul anilor ’60, la inițiativa unui doctor ce profesa în clădirea fostei clinici dentare pentru copii, după ce stația de salvare a fost mutată în locația actuală. Puieții au fost aduși de la Pepiniera Buzău.

Își mai pune cineva întrebări legate de insistențele lui Toma și PSD Buzău de a prelua Pădurea Crâng?
Mai are cineva încredere dacă, prin absurd, odată trecută în proprietatea Primăriei Buzău Pădurea Crâng nu va deveni monedă de schimb pentru PSD Buzău?

Dacă ți-a plăcut acest articol înseamnă că îți pasă. Dacă vrei să afli și mai multe despre corupția din județul Buzău și cum te afectează asta, poți dona aici!

2 comentarii la „Afaceri de parlamentar PSD în zodia Covid

  • Domnul Sebyyx, cum îl știu bătrânelele de pe vasele de croazieră unde și-a făcut studiile d-nul deputat, oftează de când nu mai prestează. Era unul dintre cei mai buni gigolo români. Acum e specialist in orale. Adică în stomatologie. Inițiază legi, face de toate.Doar e specialist.N-are studii de specialitate,dar ce mai contează …..știe cum se fura și cum se fac banii.Interlopii sunt cei mai buni profesori,înveți de toate de la ei. Cumnatul a fost prins furând materiale stomatologice, a fost închis pentru asta.Doi oameni de succesuri.Le urăm mulți ani.După gratii.

    Răspunde
  • Domnul Silvester, de ce sunteți muist?De ce vă dați mare ziarist,dar nu vreți să prezentați adevărul,atunci când va este arătat?Mai luați și dvs. cumva niste bănișori de la psd cumva?Muiță multă,domnul „ziarist liber”!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!